Hatásmechanizmus

Egyedülálló hatásmechanizmus

A mikrotűs kezelések kimagasló hatékonysága két egymástól független biológiai folyamat eredményeképpen jön létre.

1. Kollagén indukció

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. Az irharéteg kollegéntartalma szolgáltatja a bőr merevségét, tónusosságát. A kor előrehaladtával e fehérje jellegű anyagok vízmegkötő képessége fokozatosan csökken, a peptidláncok darabjaira szakadnak. A folyamat eredményeképpen kötőszöveti petyhüdtség alakul ki, melynek kezdetekben finom majd mélyrétegi ráncosodás tüneteit mutatja.

A rollerekre illesztett 75, 200 vagy 500 mikrótűk apró sebeket ejtenek kollagén rosthálózatban, és a szervezet természetes önregeneráló folyamatát beindítva a sérült fehérjék újratermelődnek. Az újratermelődés folyamata megfelelő C-vitamin ellátottság esetén akár a kúrakezelés utáni hónapokban is fennállhat. A rolleres kezelések hosszútávú eredményei elsősorban erre a tényre vezethetők vissza.

dermaroller-hatasmechanizmus

Kollagén indukció

A kollagén képződése egyénfüggő. Függ a kortól, genetikai adottságtól, immunrendszerünk állapotától, tű hosszától,  étrendtől és az általános állapottól. Azonban tapasztalati úton bizonyított tény, hogy minden bőrtípus esetén kiváló eredményeket produkál.

2. Hatóanyag transzport közvetlenül a problémás sejtekhez

A dermaroller kezelés hatékony eljárás a transzepidermális hatóanyag bejuttatásra.

A bőr elsődleges feladata, hogy megvédje testünket a külső hatásokkal szemben. Ez az oka annak, hogy számos külsőleg használt készítmény hatóanyaga nem szívódik fel tökéletesen a szarurétegen keresztül, így csak csekély mennyiségben jut a kellő mélységbe, ahol látványos eredményt tudna produkálni.

A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, és levetővé teszi a nagy mennyiségű hatóanyag adszorpciót.  A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezeléshez kívánt steril hatóanyagokat eljutnak a problémás sejtekhez, ahol aztán látványos és tartós eredmény produkálva fejtik ki hatásukat. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán bezáródnak. Bármely tű nélküli mezoterápiás eljárás e nyitott csatornákon keresztül még hatékonyabb lehet, azonban ne becsüljük le a helyes bőrdiagnosztika által meghatározott bőrállapot által megkívánt hatóanyag(ok) megválasztását.

A kezelés előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár. A felhám regenerációja a kezelést követő 7 napban megtörténik. Az első látványos változás 7 nap eltelte után megjelenik, amely a következő 1-3 hónapban fokozódik.