Használati útmutató

1. A kezelés jellege alapján megválasztott szélességű és tűhosszúságú rollert bőrfertőtlenítő folyadékba, például Kodan oldatba helyezzük, a fertőtlenítő szer használati utasításában szereplő ideig.

dermaroller betanítás

Kezelés előtti állapot

dermaroller_2

Tradicionális arctisztítás

dermaroller_3

Gyémántfejes mikrodermabrázió vagy                                      fizikai peeling használata

dermaroller betanítás

Az érzéstelenítővel bekent bőrfelületen az ajkak és a szemek környékét két réteg folpack fóliával befedjük az elő képen látható módon, majd második lépésben még egy réteg folpack fóliával az egész arcot befedjük, az orrlyukaknál kis rést hagyva, lásd második kép.

dermaroller betanítás

Az érzéstelenítő hatóidejét követően, alaposan megtisztítjuk a bőrfelületet az érzéstelenítő krémtől, nehogy belehengerezzük a bőrbe a maradványokat.

dermaroller betanítás

Fertőtlenítsük alaposan a páciens bőrfelületét vízalapú széles spektrumú szerrel (Kodan).

dermaroller betanítás

Hatóanyagok alkalmazása nem kötelező, de jelentősen látványosabbá és tartósabbá tehető a kollagén indukciós kezelés. A hatóanyagokat a rollerezés előtt steril fecskendő és tűsegítségével felszívjuk, majd tű nélkül, a fecskendőből fokozatosan juttatjuk az adott területre.

dermaroller betanítás

A kezelendő testrészt kisebb, kb. 4x4cm-es területekre osztjuk, és megkezdjük a rollerezést az ábrán látható módon, területenként minden irányban 6-10 szer. A hengerezést határozottan és tempósan végezzük, mindig megfeszítve a bőrt. A rollert enyhén nyomjuk rá a bőrre hengerezés közben.

dermaroller betanítás

dermaroller betanítás

A szemek, ill. a szájak környékén gyengédebben végezzük a tűs hengerezést, ajánlatos ezeken a területeken keskeny rollert használni a jobb hozzáférhetőség végett. A rollerezést addig végezzük, amíg erőteljes kipirosodást, kisebb kivérzéseket nem tapasztalunk. Az esetleges kivérzéseket steril gézzel felitathatjuk.

dermaroller betanítás

Fertőtlenítsük a kezelt bőrfelületet, a 6. pontban leírtak szerint.

dermaroller betanítás

A fel nem használt hatóanyag komplexet tű nélküli mezo készülékkel, jobb híján ultrahanggal vagy steril gumikesztyűben végzett gyengéd masszázzsal bemasszírozzuk. A kezelőfejet a kezelés előtt fertőtleníteni kell.

dermaroller betanítás

Helyezzünk fel nyugtató, gyulladáscsökkentő pakolást, vagy arcmaszkot 10-20 percig.

dermaroller betanítás

Befejezésül helyezzünk fel a várható napsütés erősségének megfelelő fényvédő faktorú, védő és hidratáló krémet, ezzel megóvjuk a páciens bőrét az esetleges pigmentálódástól. Amennyiben szükséges, gyógyhatású alapozóval, púderrel fedjük le az esetleges bőrpírt.

dermaroller betanítás

A képen a vendég arca látható a derma roller kezelést követően. Mint látható enyhe bőrpír alakult ki, egyéb elváltozás nem tapasztalható. A páciens azonnal végezheti megszokott napi tevékenységét.