Ajánlott kezelési mélység

Alkalmazott tűmélységek

0,2-0,25 mmkozmetikusProbléma jellegének függvényében, de leggyakrabban minden másnap.
0,5 mmkozmetikus, bőrgyógyászProbléma jellegének függvényében, de leggyakrabban heti egyszer.
1 mmbőrgyógyászProbléma jellegének függvényében, de leggyakrabban kéthetente egyszer.
1,5 mmbőrgyógyászProbléma jellegének függvényében, de leggyakrabban havonta egyszer.
2,0 mm 3,0 mmbőrgyógyászProbléma jellegének függvényében, de leggyakrabban 5 hetente egyszer. Csak akkor ajánlott az eszköz használata, ha a felhasználó elegendő tapasztalattal rendelkezik annak megállapításában, hogy mely bőrfelület esetén alkalmazhatja ezt a mélységet.

Kezelések ismételhetősége

A fent említett kezelési protokollok általánosságban alkalmazhatóak, azonban a bőr gondos diagnosztizálása segít megállapítani mely mélységben és milyen rendszerességgel alkalmazhatjuk a kollagén indukciós terápiát. Például férfiak esetében enyhén vastagabb epidermiszre számíthatunk. Ugyancsak hasonló eltérést mutatnak egyes területek, mint például hát és fenék bőrének vastagsága. Ezekben az esetekben a kezeléseket gyakrabban is végezhetjük.

Dermarolleres ajánlások a legjellegzetesebb kozmetikai problémák kezelésére

Akne hegek1,5 mm dermaroller (nagy felületen)2,0 mm mezopen (kisebb felületen)Gondosan járjunk el az orr környékén, mivel e terület nagyon sérülékeny, rendellenes hegesedésre hajlamos.Makacs akne tünetek esetén az elért eredmény A-vitaminsav tartalmú készítménnyel hosszútávon fenntartható.
Tágult pórusokBármely kollagén indukciós terápia nagyon kis mértékben, vagy nem befolyásolja a pórusok méretét. 0,2 – 0,5 mm mélységű eszközökkel megvastagíthatjuk a felhámot, amely optikailag kisebb pórusokat fog eredményezni, de jelentős változásra ne számítsunk.
Ráncok, barázdákEgytűs rendszerek (mezopisztoly) 0,5-1,0 mm mély rollerek vagy 1,5 mm-es mezopen kezelés.Nehezen hosszáférhető helyekre ajánlott a 75 tűs roller használata.Igazán hatásos, ha a petyhüdtség a kollagén és elasztikus rostok degenerálódása révén alakult ki.
Egyenetlen bőrfelület hegek nélkül0,5 mm mély dermaroller A-vitaminsav tartalmú készítménnyel kombinálva.
Striák(Kötőszöveti sérülések)1,2-2,0 mm roller egytűs mezopisztollyal kombinálvaA-vitaminsav tartalmú készítményt közvetlen a kezelés után a kezelt felületre applikálva.Vékony dermis esetén (felső kar) ne kombináljuk mezopisztollyal, mert véraláfutást okozhat.
Műtét utáni hegek1,5 – 2,0 mm roller illetve 2,0-2,5 mm mezopenHa a heg felülete túlságosan kemény, A-vitaminsav segíthet a puhításban.Akár évekkel ezelőtt történt műtéti beavatkozás után is.
Fénykárosodott bőr0,5 mm-es rövid és 1,5 mm-es hosszabb roller kezelés váltakozvaA rövidebb rollerek felgyorsítják a hámképzés folyamatát, a hosszabbak elősegítik a kötőszöveti rostok regenerálódását.1,5-ös roller kezelés havi egyszer, 0,5-ös roller kezelés hetente kevéssé felsértve az epidermiszt
Égés után visszamaradt hegek2 mm-es rolleres vagy 2,5 mm-es mezopenes kezelés hetente kimondottan intenzíven felsértve a bőrfelszínt.
Hajhullás0,2 mm mély roller ha kizárólag hatóanyag bejuttatásról van szó.0,5-1 mm ha a kezelés célja a vérellátás növelése.1,5 mm-es rolleres kezelés, ha a cél a mátrix sejtek regenerálása.
HiperpigmentáicóLeggyakrabban előforduló pigment rendellenesség (extra pigmentek a papilláris réteg alatt közvetlenül) gyakori, nem túl mély 0,5-ös rollerezés hetente hatékony lehet.Az elérhető eredmény a pigment elhelyezkedésének mélységétől függ.  Minél felületesebben helyezkednek el a többlet melanin annál egyszerűbben kezelhető.Ha testfelületről van szó ajánlott mikrodermabráziós vagy egyéb más fizikai radírozás kezelés előtt.
MelasmaDermarollerezés ronthat is és javíthat is ezen a bőrtüneten.
HipopigmentációHa nem hegszöveten alakult ki (vitiligo) akkor a tűszúrások hatására a melanocytákat képesek vagyunk regenerálni ezzel az eljárással.  Hegszövet esetén a pigmentek sötétedhetnek, de csak ritka esetben érhetik el a környező szövet színét.
Cellulit1,2-2,0 mm mély roller nagyon kis mértékben javíthatja a cellulit tüneteit.

Fontos megjegyezni:

  • Ha a szem környékén dolgozunk, gondosan figyeljünk arra, hogy ne alkalmazzunk túlságosan erős függőleges nyomást a rollerekre, mert véraláfutást okozhatunk. Ne használjunk 0,25 mm mélyebb behatolású eszközöket (mezopen, dermaroller).
  • 0,5 mm mélységű kezelés után 1-2 napig kerüljük akár a hétköznapi UV-sugárzást is, 50 faktoros fényvédelemmel segítsük bőrünk védekező képességét a napsugarakkal szemben.
  • Ro-accutane kezelés esetén: az utolsó tabletta elfogyasztása legkorábban 6 hónap múlva kezdhetünk kollagén indukciós terápiába.