Dermaroller kezelés előtt

Savas hámlasztás

acidpeeling

A kezelés megkezdése előtt nagyon fontos a bőr megfelelő előkészítése.Így elősegítjük a kezelés során használt további hatóanyagok jobb és mélyebb felszívódását, valamint az alkalmazott technika hatékonyságának fokozását. A peeling segítségével eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, valamint fokozzuk bőr vérkeringését is.Mivel a bőrsejtek képződése folyamatos, ezért a bőr peelingezést érdemes rendszeresen alkalmazni. Agyakoriságát és fajtáját meghatározhatja az életkor, a bőr típusa, állapota, érzékenysége, környezeti tényezők és az aktuális évszak.

A peeling fajtájától függően, az elhalt hámsejtek eltávolítását több módszerrel is elérhetjük.

 • Mechanikai úton, mely készítmények abrazív granulátum részecskéket, vagy adszorptív peeling anyagokat tartalmaznak.Ezen anyagok bőrbe masszírozása során a laza szarusejtek leválnak a bőrről.
 • Biológiai úton,ahol makromolekuláris fehérjék, más néven enzimek távolítják el az elhalt hámsejteket. Biokatalizátorként elindítják é sgyorsítják az anyagcsere folyamatokat.
 • Kémiai úton, az elszarusodott réteg eltálítása kémiai anyag segítségével következik be.Ezek az anyagok leginkább gyenge alfa- és bétahidroxi savak,melyek koncentrációtól függően alkalmazhatók az érzékeny bőrű vendégtekől kezdve, a vastagabb felhámú vendégekig.

A savas hámlasztást nagyjából 10 éve, hogy alkalmazzák a kozmetikában és az esztétikai orvoslásban egyaránt. Az egyik leghatékonyabb módszernek tartják számon a bőr helyreállításának és megfiatalításának folyamatában.

Tudományos eredmények és tanulmányok azt igazolják, hogy a hámlasztás formái kitűnő megoldást nyújtanak számos bőrprobléma enyhítésében és megoldásában, valamint a bőr egészségének megőrzésében, fiatalos és esztétikus megjelenésének fenntartásában.

Az életkor előrehaladtával, a nem megfelelő életmódnak és kozmetikumok használatának, valamint a különböző káros környezeti hatásoknak köszönhetően a bőr veszít optimális hidratációjából, rugalmasságából. A szaruképzés folyamatának időtartama egyre több időbe telik, melynek köszönhetően a bőrfelszínen gyakran valóságos „torlaszokat” képeznek az elhalt hámsejtek, melyből következik, hogy a bőr fakó és fénytelen lest, valamint blokkoló hatást fejt ki az alsóbb bőrrétegben keletkező és a felszín felé haladó fiatal sejtekre. Ez a blokkoló hatás a bőröregedés folyamatának egyik alapvető oka.

A bőr fiatalítására, a fiatal bőr állapotának megőrzésére, valamint egyes bőrproblémára nyújt tökéletes megoldást a TKN Peels termékcsalád, melynek során eltávolítható a felhalmozódott keratinocitákból álló bőrréteg, valamint azonnali bőrmegújulási folyamatot indít meg azáltal, hogy az alsóbb bőrrétegben található sejtek szabad utat kapnak a bőrfelszín felé haladó mozgásukhoz, valamint zsírsav termelődik a bőrben.

Az AHA savak a bőrfelszínt felfrissítik. A hámsejtek közötti kötéseket gyengítik, így azok között az összetartó erő jelentősen csökken. Gyorsabbá válik az elhalt sejtek leválása. A szaruréteg vékonyabb lesz. Fokozódik az anyagcsere a hám alatti rétegekben is. Az anyagcsere folyamatok javulása a fehérje szintézist is gyorsítja, regenerálódnak a rostok. A pigmentált szarusejteket kíméletesen leválasztják. Megszüntetik a hiperkeratózist, így a szőrtüszőkben kevesebb lesz a pangó faggyú. Javítják a bőr autogén sterilizációját.

Alkalmazás:

 • Felületes ráncok kezelése
 • Bőrszerkezet javítás
 • Pigmentációs zavarok
 • Fénytelen, fakó, élettelen bőr kezelése
 • Fokozza a bőr kollagén termelődését
 • Napkárosodott bőr kezelése
 • Érdes, megvastagodott bőr kezelése
 • Aknés tünetek kezelése
 • Aknés hegek eltávolítása

Az eljárásról bővebb információt olvashat a www.savashamlasztas.hu oldalon.

Mikrodermabrázió

micro-dermabrasion-logo

A dermaroller kezelés előtti bőr előkészítésére szintén megfelelő választás a mikrodermabrázió.

A mikrodermabrázió szintén ez elhalt hámsejtek eltávolítására szolgáló elektrokozmetikai készülék. A peeling történhet aluminium-oxid kristályt alkalmazó mikrodermabráziós készülékkel, hidroabrázióval, vagy a legkorszerűbb és legeredményesebb gyémántfejes mikrodermabrázióbal.

Az aluminium poros készülék összes hátránya ki lett küszöbölve a fejlesztésénél, ezáltal ha a kötelező óvintézkedéseket betartjuk és helyesen végezzük a kezelést semmiféle problémát nem tudunk okozni. Itt a készülék kezelőszárán egy cső található, mely gyakorlatilag egy vákuumcső, és erre kell ráhelyezni a gyémántszemcséket tartalmazó csiszolófejet. Ezt a bőrre helyezve a fej lecsiszolja az elhalt hámsejteket, a vákuum pedig azonnal felszívja egy külső tartályba. Kezdetben egy szűrővel rendelkeztek a gépek, amit minden kezelés után tisztítani, vagy cserélni volt szükséges. Ezt továbbfejlesztve egy külső tartállyal látták el a készülékeket, ahova a lecsiszolt szarusejteket automatikusan gyűjti. Ezt kell időnként kitisztítani a készüléken. Ezen kívül a bőr érzékenységétől, és a bőr problémától függően személyre szabottan tudjuk végezni a kezelést, mert egy csiszolófej készlet többféle érdességű fejet tartalmaz. A vákuum erőssége is eszerint állítható. Így biztonságosan tudjuk kezelni vele az akár extra érzékenységű bőröket is. Külön fejek léteznek arcra, testre, és akár a nehezen elérhető kisebb helyekre is, mint pl.: szemkörnyéke, száj környéke. Nincs külső egészségre káros anyag, mely egyrészt eltömítheti a pórusokat, másrészt belélegezve akár mérgező is lehet.

Az eljárásról bővebb információt olvashat a www.borcsiszolas.hu oldalon.